Apartment F+B / Núcleo de Arquitetura Experimental

first_imgApartment F+B / Núcleo de Arquitetura ExperimentalSave this projectSaveApartment F+B / Núcleo de Arquitetura Experimental Photographs “COPY” CopyApartments•Chácara das Pedras, Brazil Brazil Apartments Manufacturers: Granisul Pedras, Hunter Douglas, Steimebel, Vidraçaria Illusion, Vértice IluminaçãoText description provided by the architects. As the interior design was conceived in conjunction with the building design, there is a close relationship between both styles.It is a two-storey apartment with a roof top terrace. The first floor is mostly open-plan, combining dining room, living room and kitchen. Just the laundry and the toilet are enclosed by walls. On the second floor, there are two bedrooms with two bathrooms. At the top, there is a two-level terrace with a bathtub and a vegetable garden.Save this picture!© Marcelo DonadussiRecommended ProductsDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82WindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsWoodTechnowoodPergola SystemsSave this picture!Longitudinal SectionSave this picture!© Marcelo DonadussiThere is a significant difference of height in the first floor. In the dining area the ceiling is extremely low, while in the living room the ceiling is much higher.  This marked contrast impacts directly on the user’s perception.Save this picture!© Marcelo DonadussiThe main concept was to create a minimalist atmosphere mainly using light coloured wood and white-painted walls.  There is only one element which was chosen to have a bright-blue-color, the kitchen cabinet. The colour distinguishes this part of the apartment giving it a jaunty personality.Save this picture!© Marcelo DonadussiThe extensive use of wood reflects the architect’s passion for this natural material. The use of natural materials such as wood and stone create a warmer ambience. As the kitchen is visible from the living room, appliances such as fridge and oven were located where it is not possible to view them from the living room. The microwave and the air conditioner are kept out of sight in cupboards.Save this picture!© Marcelo DonadussiAdjacent to the stairs there is a long shelf to display art and books. The stairs are a key element in the project since their design combines the TV furniture. There is also storage space under the stairs.The lighting design is also minimalist, with a pendant light in the living room acting as an object of sculpture.Save this picture!© Marcelo DonadussiO projeto de marcenaria buscou equilibrar a funcionalidade e a estética sem utilizar soluções recorrentes de mercado. Os puxadores, por exemplo, foram desenhados e executados em madeira maciça, de forma que oferecessem conforto e durabilidade, mas que possuíssem tonalidade condizente com a madeira já presente na edificação. Da mesma forma, as soluções adotadas para o deck e para as escadas foram detalhadas a fim de possibilitar harmonia entre o projeto de arquitetura existente e as novas propostas originadas do processo de detalhamento do projeto de arquitetura de interiores.Save this picture!© Marcelo DonadussiProject gallerySee allShow lessDiller Scofidio + Renfro Awarded 2019 Royal Academy Architecture PrizeArticlesSANAA’s Bezalel Academy in Jerusalem Set for 2022 OpeningArchitecture NewsProject locationAddress:Rua João Berutti 160/304, Porto Alegre, Rio Grande do Sul, BrazilLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/909873/apartment-f-plus-b-nae-nucleo-de-arquitetura-experimental Clipboard CopyAbout this officenaE – Núcleo de Arquitetura ExperimentalOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsInteriorsApartmentsChácara das PedrasBrazilPublished on February 08, 2019Cite: “Apartment F+B / Núcleo de Arquitetura Experimental” [Apartamento F+B / Núcleo de Arquitetura Experimental] 08 Feb 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsCabinetsFlorenseCabinet – FloAirWood Boards / HPL PanelsBruagStair Railing – CELLON®LightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenBathroom AccessoriesBradley Corporation USAHigh Speed Hand Dryers – Aerix+BoardsForestOneLaminate – EGGER laminatesAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®Metal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelWall / Ceiling LightsA-LightAccolade Wall Light at River Dental OfficeBricksStröherClinker Brick Slips – StiltreuMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Architects: Núcleo de Arquitetura Experimental Area Area of this architecture project ArchDailycenter_img Area:  1227 ft² Year Completion year of this architecture project 2018 Save this picture!© Marcelo Donadussi+ 64Curated by Matheus Pereira Share Projects Photographs:  Marcelo Donadussi Manufacturers Brands with products used in this architecture project Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/909873/apartment-f-plus-b-nae-nucleo-de-arquitetura-experimental Clipboard Apartment F+B / Núcleo de Arquitetura Experimental “COPY”last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *