Screened by Pohutukawa / Architecture Bureau

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/164971/screened-by-pohutukawa-architecture-bureau Clipboard Save this picture!© Kjell Nilsson+ 17 Share New Zealand Houses ArchDaily Screened by Pohutukawa / Architecture BureauSave this projectSaveScreened by Pohutukawa / Architecture Bureau Screened by Pohutukawa / Architecture Bureau ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/164971/screened-by-pohutukawa-architecture-bureau Clipboard Projects Year: center_img 2010 CopyHouses•Tauranga, New Zealand CopyAbout this officeArchitecture BureauOfficeFollowProductsWoodSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesTaurangaHousesNew ZealandPublished on September 01, 2011Cite: “Screened by Pohutukawa / Architecture Bureau” 01 Sep 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalVentilated / Double Skin FacadeSTAC BONDAssembly Systems – GluedLightsLouis PoulsenLamps – LP Slim BoxUrban ApplicationsIsland Exterior FabricatorsPublic Safety Answering Center II Envelope SystemPodsTrimoModular Space SolutionsHanging LampsAxolightPendant Lights – HoopsStonesFranken-SchotterFlooring and Wall Tiles – Dietfurt LimestoneVentilated / Double Skin FacadeULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Nokia LibraryCabinetsburgbadWall Cabinet – Sys30AcousticUnika VaevAcoustics – Ecoustic® Foliar TileMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Screened by Pohutukawa / Architecture Bureau是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs:  Kjell NilssonText description provided by the architects. Situated on a secluded site within the busy metropolis of Mt Maunganui, New Zealand, this holiday home is sheltered behind a magnificent pohutukawa tree and one of the few original beach cottages remaining along the beach. The key objective of the brief was to produce a new home that provided greater flexibility for extended family holidays but was still reminiscent of the spirit and character of simple, relaxed, laid back holiday living currently experienced when the family use the original cottage. Save this picture!© Kjell NilssonThe primary approach to this proposition was to design a single bedroom holiday home with the bedroom and open plan living area orientated towards the ocean view and the sun. However, the design of the home also discretely provides three additional sleeping areas for additional family and guests that does not intrude on the sense of the simple one bedroom holiday home. Save this picture!© Kjell NilssonThe four bedroom holiday home was developed within a compact 135 sq metre rectangular plan, lifted out of the site to embrace natural light and to enhance views of the Pacific Ocean. Unlike the surrounding homes, the design of this home is intentionally relaxed and holiday-like, there is no front entry, the living area is open to the outside, and like camping, experiences of everyday activities are connected to the outdoors. A sheltered outdoor living area is formed between the new home and the cottage where family and friends can meet to share in conversation and social occasions. Save this picture!© Kjell NilssonProducts and materials have been specifically chosen to reflect a simple and relaxed, yet highly refined and sustainable home; for example, painted plywood cladding contrasts with sophisticated sliding aluminium louvre panels, with insect mesh, used for private sleeping areas. When open, these panels provide light and connection to the outdoors, when closed the panels provide privacy from closely located neighbours, security when the home is not vacant and secure passive ventilation to sleeping areas during long hot summer nights. Save this picture!© Kjell NilssonThe home has exceeded the owner’s expectations and as a measure of the success of the project, the owner’s have recently moved to their holiday home permanently.Save this picture!© Kjell NilssonProject gallerySee allShow lessNew Taipei City Museum of Art Proposal / OTA+Articles2011 Architecture and the City Festival: San FranciscoArticles Share “COPY” “COPY” Photographs Architects: Architecture Bureau Year Completion year of this architecture project last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *