Reblaus / BWM Architekten und Partner

first_img “COPY” Save this picture!© Bruno Klomfar+ 17 Share Reblaus / BWM Architekten und Partner CopyAbout this officeBWM Architekten und PartnerOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDabasWoodViennaHousing3D ModelingAustriaPublished on June 01, 2010Cite: “Reblaus / BWM Architekten und Partner” 01 Jun 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Talis SVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Solid ColorPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesDining tablesZeitraumWood Table – TautBathroom AccessoriesBradley Corporation USARoll Towel Dispenser – Electronic TouchlessWoodLunawoodThermowood FacadesAluminium CompositesSculptformClick-on Battens in Victoria GardensMetal PanelsLongboard®Metal Ceilings – DauntlessWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsPerforated Facade PanelFiber Cements / CementsDuctal®Rainscreen Cladding Panels for Lightweight Facades in Apartment BlockBricksAcme BrickModular Size BrickMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Reblaus住宅 / BWM Architekten und Partner是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/62270/reblaus-bwm-architekten Clipboard 2008 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/62270/reblaus-bwm-architekten Clipboard Projects Architects: BWM Architekten und Partner Year Completion year of this architecture project Austriacenter_img Reblaus / BWM Architekten und PartnerSave this projectSaveReblaus / BWM Architekten und Partner ArchDaily “COPY” Photographs Year:  Houses CopyHouses•Vienna, Austria Photographs:  Bruno Klomfar Text description provided by the architects. Modification and extension of an ensemble of historic buildings which were originated in different historical eras in Grinzing, an old established viennese quarter known for its wine culture. The intention of the private investor was to renovate, adapt and extend the three parts of the former winery and later legendary tavern “Zur Reblaus” into an apartment building. The aim of the project – which was completed in December 2008 – was to preserve the charming overall impression of the complex situated in the noble district Döbling close to the Vienna Woods.All the essential historic parts of the building complex (total effective area 1200 m2) had been preserved within the overall refurbishment. Lining the street the front side of the old tavern fits harmoniously into the appearance of the locality in Grinzing. The remarkable character of the oldest building – the subterranean vault and parts of the ground floor – as well as the listed former outbuilding could be preserved due to the cautious reconstruction. The quality of living in the five apartments had been enhanced by keeping the unique atmosphere with low ceiling heights, thick walls and the typically viennese box-type windows. Save this picture!© Bruno KlomfarAbove the characteristic cullis the roof was opened to create an attic flat using parts of the original material. The newly build annexe extends to the garden where large panorama windows open the view to dignified mature trees. It is covered with a horizontal wooden lagging like all new parts of the façade. Part of the overall reconstruction was also the owner´s detached family home from the 1920ies. It has a flat roof and is situated in the upper, slightly elevated part of the property. Save this picture!© Bruno KlomfarA complex procedure made it possible to build a cellar underneath the house. The façade has variable jutties and a plinth made of natural stone matching the existing terraces of the garden. The two-story house opens to the garden with room-high panorama windows situated on the corner. The basement juts out and creates a terrace on the first floor with a spectacular view on the centre of Grinzing with its ancient church spire. The horizontal wooden lagging, which is also used for the façade of the family house, works as a link between the landscape, the existing buildings and the new parts, which are integrated in the characteristic surrounding without competing with the historic buildings.Save this picture!© Bruno KlomfarProject gallerySee allShow less2010 Restaurant Design / AIA Los AngelesArticlesIn Progress: Elbe Philharmonic Hall / Herzog and de MeuronArticles Sharelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *